Ref:
Date:
Locatie
Fotograaf
*Nieuws*

Winnaar mooiste modderpoel van Nederland

Article text
De mooiste modderpoel verkiezing. Hoe kom je erop? Het is een verkiezing die al jaren door Wakker Dier onder biologische varkenshouders gehouden wordt. En dit jaar zaten wij erbij. Nog maar net omgeschakeld naar biologisch en nu al genomineerd. In eerste instantie voelde ik er niet zoveel voor om mee te doen. Enerzijds omdat ik me niet altijd kan vinden in de (media)acties van Wakker Dier en anderzijds: ‘wat is er nou zo bijzonder aan onze modderpoel?’.
Tot voor kort was het voor mij gewoon een ‘vijver’ waar de zeugen lekker verkoeling konden zoeken. En nu, nu is het ineens de mooiste modderpoel van Nederland. Een mooie waardering voor de energie die we dagelijks in ons bedrijf steken.
Naarmate het mooier weer werd dit jaar, was het steeds leuker om tussen de werkzaamheden door even bij de modderpoel in het gras te zitten. Genieten van mijn varkens die zichtbaar genieten van ‘het badderen’, het wroeten in het zand, het schuren tegen de boomstammen en het lekker liggen in de buitenlucht. Als het varken zich goed voelt, voelt de boer(in) zich ook goed.
Het gras heb ik nu verruild voor mooie bankjes. De modderpoel an sich is misschien niet zo bijzonder, maar deze plek is in de loop van de tijd nu echt dé plek op ons bedrijf geworden.
In de media is op diverse plekken aandacht gegeven aan de Mooiste Modderpoel verkiezing. Enerzijds is de Modder Trofee een mooie waardering voor onze eigen modderpoel, maar net zo belangrijk, het is goed voor de promotie van onze biologische sector. Het feit dat zeugen de beschikking hebben over een modderpoel is kenmerkend voor varkens die afgezet worden via De Groene Weg. Naast een modderpoel hebben de dragende zeugen ook beschikking over weidegang.
We mogen laten zien wat we als biologische sector doen en waarom we het op die manier doen. Daarom waardeer ik het ook dat Wakker Dier deze actie heeft.
Wil je meer zien van onze modderpoel? Klik dan even op de link hieronder voor de foto’s. Lees ook de artikelen, waarom onze modderpoel nou net de mooiste van Nederland is.

**FOTO'S**Uitreiking Modder bokaal**FOTO'S** .