Ref:
Date:
Locatie
Fotograaf
*Nieuws*

Nikki en Lola Neppelenbroek winnaars speurtocht open dag 4 mei

Article text
Al direct bij binnenkomst konden de kinderen aan de slag tijdens onze open dag met boerenpicknick op zondag 4 mei jl. Een succes, bleek later. Vol enthousiasme gingen de kinderen aan de slag om de bordjes, verspreid over het hele erf, te vinden en de vragen juist te beantwoorden. Maar liefst 210 ingevulde vragenlijsten hadden we aan het eind van de dag op tafel liggen. Goed om te zien hoe enthousiast iedereen er mee aan de slag is gegaan.

Helaas waren niet alle vragenlijst foutloos ingevuld. Met name de vragen ‘hoe herken je een biologisch varken’ en ‘welke kip heeft de meeste ruimte’ bleken lastige vragen te zijn. Veel kinderen gingen daar de fout in. Toch waren er 20 kinderen die alle vragen goed beantwoord hadden. Knap hoor!

Uit deze 20 hebben we de winnaars kunnen halen. In eerste instantie hadden we er één uit getrokken, Nikki Neppelenbroek en wat bleek zij is één van een tweeling. We konden natuurlijk niet anders dan ook haar zusje Lola aan te wijzen als winnares. Lola was zo blij dat ze zelfs een rondje door de tuin had gerend nadat Nieske hen gebeld had met het leuke bericht.

Beiden zijn hier zaterdag 10 mei ruim een halve dag aan het werk geweest. Het was een gezellige en leerzame dag voor beide meiden. Erg leuk om te zien met hoeveel plezier Nikki en Lola hebben geholpen bij het instrooien van de kraamzeugen, de jonge biggetjes en het voeren van de jonge biggetjes. Hoewel het niet heel mooi weer was hebben we zelfs nog wat werk in het land bij de schapen gedaan. Nikki en Lola moesten zelfs nog hard rennen om de schapen bij te houden, terwijl ze naar een nieuw vers stuk gras zijn verplaatst.

Hard en goed werken moet natuurlijk beloond worden. Zaterdag 7 juni jl. hebben ze, iets later dan gepland, alsnog hun oorkonde Varkens Verzorgen ontvangen van Jeroen en Nieske Neimeijer. Nikki en Lola bedankt voor jullie hulp en gezelligheid op die dag!